Beholdt det gamle huset, men fikk et helt nytt hjem med Reform fasade

Publisert 20.08.2021
Reform Fasade hus Nøtterøy. Foto

Øystein Bunes ønsket seg et nytt hjem, men trivdes så godt der han bodde at det ikke var et alternativ å flytte. Da ble en oppgradering med Reform fasade-løsningen.

– Jeg ønsket meg et nytt hus, men ville samtidig bli boende i det samme området, og egentlig også det samme huset. Siden barna mine bor her 50 % av tiden ville jeg jo gjerne bo sentralt, i et område de trives i. Så er det jo sånn at mange av de beste tomtene allerede er bygget ut. Derfor ble det fort klart at løsningen måtte bli å oppgradere huset jeg bodde i fremfor å flytte, forteller Øystein.

Slik startet jakten på hvordan han kunne få et nytt hus, uten å forlate det han allerede bodde i.

Reform Fasade hus Nøtterøy. Foto
Øystein Bunes. Kunde av Reform Fasade. Foto

– Hadde vi skiftet kledning og etterisolert så ville jo huset i realiteten sett helt likt ut som før vi oppgraderte, men med Reform fasade ble det klart at vi kunne få et helt nytt hus, uten å måtte flytte.

Dette er noe mange nok kan kjenne seg igjen i. Særlig dersom man bor i en eldre bolig med lav isolasjonsgrad, men man samtidig er glad i både boligen sin og nærområdet. Øystein ønsket ikke bare en utseendemessig oppgradering. Huset fra 1950-tallet begynte å bære preg av å ikke være bygget etter moderne standarder. Huset var varmt og tett om sommeren, og trekkfullt om vinteren. Etter oppgradering med fasadeelementer fra Reform fasade med høy isolasjonsgrad og ventilasjonssystem fra Flexit, i tillegg til nye vinduer og karmer, er huset dramatisk annerledes i bo i.

– Huset ser ikke bare bedre ut, men det har helt klart også blitt bedre å bo i. Inneklimaet har blitt bedre, og når kulingen kommer på høsten merker vi hvor mye tettere huset har blitt.

Reform Fasade hus Nøtterøy. Foto
Hus før oppgradering. Foto

Huset hadde både varmepumpe og vedfyrt ovn før oppgraderingen. Øystein var spent på om det nye, tette huset kom til å bli tett og klamt å bo i når den nye isolasjonen var på plass, og han fremdeles brukte de samme varmekildene. Det var heldigvis en unødvendig bekymring.

– Det fleksible ventilasjonssystemet fra Flexit fungerer helt optimalt sammen med fasadeelementene fra Reform fasade. Huset er tett nok til å være energieffektivt og holde på varmen om vinteren, samtidig som det er så god ventilasjon av oppvarmingen aldri går utover inneklimaet. Det opprinnelige huset var ikke akkurat lunt om vinteren, men nå er det et lunt og godt hus, hele året, sier Øystein.

Reform-Fasade-Notteroy-hus-3

Det nye hjemmet stod ferdig våren 2020, og har blitt et hus mange legger merke til. For det er ikke bare venner og bekjente som kommenterer det oppgraderte huset. Også forbipasserende stopper gjerne opp og slår av en prat.

– Jeg har snakket med flere som går forbi og liker uttrykket. Huset står i et boligområde med hus fra 1950- til 1970-tallet. Jeg ville ikke ha et funkishus som stakk seg for mye ut, men jeg ville ha et hus med et moderne utseende. Det er det tydelig at flere mener jeg lyktes med, sier Øystein, før han trekker frem en detalj han er særlig fornøyd med.

– Jeg er veldig fornøyd med de nye vinduene med lakkerte rammer som passer veldig godt til kledningen, og som er med på å skape et godt helhetsinntrykk.

Hva gjelder hvorfor valget falt på nettopp Reform fasade da Øystein bestemte seg for å oppgradere sin bolig til et moderne hjem for seg og barna, er han ganske klar på at kombinasjonen av trygghet og et moderne utseende med nyskapende materialer var den perfekte løsningen for han.

– Reform fasade AS har en unik kombinasjon av å levere topp kvalitet, samtidig som det er nyskapende. For meg ble det avgjørende at det var et så anerkjent selskap som Glava som stod bak. Da følte jeg meg trygg på at resultatet ville bli et vi var stolte av, og som kom til å fungere i mange, mange år.

Reform Fasade hus Nøtterøy. Foto