Bor du i en eldre bolig, men ønsker å modernisere huset?

Publisert 10.12.2021
Reform-Fasade-3

I Norge er det fortsatt mange relativt gamle hus. Mange som bor i disse eldre boligene, har et ønske om å modernisere huset fremfor å bygge eller kjøpe nytt.

Hvorfor er det så mange gamle hus i Norge?
I tiden etter andre verdenskrig var det stor befolkningsvekst i Norge, noe som fortsatte i mange år grunnet sterk økonomisk vekst og utbygging av infrastruktur og de største norske byene. I Norge bor veldig mange av oss i hus bygget fra etter krigen og frem til 1990. 

Grunnet et stort behov for nybygg i denne perioden valgte mange utbyggere og privatperson «enkleste vei til mål» ved å nedprioritere de arkitektoniske egenskapene da husene ble bygget. Dette har ført til mange som kjøper sitt første hus i dag, «arver» denne prioriteringen ufrivillig fordi det for mange er nettopp disse husene som befinner seg i en oppnåelig prisklasse.

Å modernisere huset kan fornye fortiden
Stadig flere spennende hus oppstår i møte mellom det gamle og det nye. At vi lever i et land med mange eldre hus, kan være et problem eller en mulighet. Eksisterende boliger har nemlig en unik arkitektonisk mulighet til å skape noe genuint og spennende i møte mellom den gamle bygningsmassen og moderne oppgraderinger. 

Hvem har vel ikke sett bilder av leiligheter hvor gamle mursteinsvegger møter et moderne kjøkken, eller et gammelt gårdsbygg som har blitt en topp moderne bolig, uten å utslette den gamle bygningsmassen? Dette fremstår for mange som inspirerende hjem som både er personlige og moderne.

Reform-Fasade-oversiktsbilde

En fasadeoppgradering som gir et unikt uttrykk
Reform Fasade AS er et norsk firma som utvikler og bygger fasadeelementer som gjør det enklere å oppgradere boligen din, uten at det koster mer enn dersom du skulle ført boligen tilbake til opprinnelig stand. 

Fasadeelementene har et tydelig moderne særpreg som skiller seg fra tradisjonell kledning, og som gir unike muligheter for personifisering i form av material-, struktur- og fargevalg. Du står fritt til å velge mellom vedlikeholdsvennlig treverk eller vedlikeholdsfritt laminat som begge vil bidra betydelig til å gi huset ditt en moderne fasade. Når et eldre hus får en helt moderne fasade, resulterer dette ofte i at man får nettopp denne spennende kontrasten mellom det gamle og det nye som gir et personlig og stilfullt resultat.

Reform-Fasade-kledning-2
Reform-Fasade-kledning-1

Reform Fasade gir deg gratis veiledning fra eget designteam
For at resultatet skal leve opp til den standarden man drømmer om før man setter i gang, er man ofte avhengig av profesjonell hjelp. Det de fleste gjør når de skal gjøre mindre oppgraderinger på eksisterende boliger, er å få råd av håndverkeren, mens noen engasjerer en arkitekt for å tegne endringene på forhånd.

Reform Fasade har et eget designteam som hjelper deg med denne jobben, slik at du får et godt inntrykk av resultatet, uten å måtte kontakte en tredjepart. Vårt designteam er med på å utforme alle våre prosjekter og har derfor førstehåndskunnskap om hvordan de skal gå frem for å skape ditt drømmehjem. 

Vi tilbyr en gratis designskisse, slik at du får se hvordan resultat kan bli – før du bestiller en oppgradering med Reform Fasade. Dersom du ønsker det, finnes det selvfølgelig også muligheter for et tettere samarbeid med designteamet hvis du har noen helt spesifikke tanker om hvordan resultatet skal bli. 

Uansett hvordan din bolig ser ut i dag, jobber vårt designteam for at du skal få en bolig du er stolt av, og som fremstår som et helt nytt hjem når jobben er gjort.

Reform-Fasade-designforum

Vi vet hvilke håndverkere du kan stole på
Når du skal i gang med en vesentlig oppgradering av fasaden, er det ikke bare fasadeelementene og designet som må treffe blink. Det må håndverkeren også. For at resultatet skal bli i henhold til vår høye standard, jobber vi utelukkende med sertifiserte håndverkere som har opplæring på montering av Reform Fasade. Disse håndverkerne er profesjonelle og har også en ryddig økonomi – slik at du er trygg på at jobben leveres til avtalt pris og tid. 

Reform-Fasade-sertifisert-handverker

Hvorfor restaurere når du kan oppgradere til samme pris? På halve tiden?
Oppsummert tilbyr Reform Fasade AS deg en mulighet for å oppgradere huset ditt til samme pris det ville kostet deg å sette fasaden tilbake til opprinnelig stand. Siden våre fasadeelementer kommer ferdig kuttet til byggeplassen, og har både utvendig kledning, isolasjon og lufting for å beskytte mot råte i samme element, tar selve oppgraderingen rundt regnet halvparten av tiden det vil ta å restaurere fasaden. Dette gjør at det aldri har vært enklere, eller billigere, å få et moderne hjem du kan være stolt av. Ta kontakt, så ser vi på mulighetene sammen.

Reform-Fasade-2