Design – en viktig del av Reform fasade

Publisert 27.08.2021
Reform-Fasade-designforum-1

Godt design er like viktig som de tekniske spesifikasjonene. Derfor har vi vårt eget designforum, som alltid har fingeren på pulsen.

Et hjem er så mye mer enn bare tekniske spesifikasjoner. Det er et sted man skal trives, og være stolt av. For å få til dette spiller gjerne designet en viktig rolle. Hvordan huset ser ut, både inni, og utenpå er med på å påvirke hvordan de rundt oss oppfatter oss, og blir gjerne identitetsmarkører på lik linje med hva slags klær vi har, og hvilken bil vi kjører.

Vårt designteam hjelper deg med å finne din stil
For å sørge for at du blir like fornøyd med hvordan boligen din ser ut, som du blir med energibesparelsen og inneklimaet kan du benytte deg av vårt designteam, som er ledet av industridesigner Vidar Lunde fra Asker. Han har over 20 års erfaring som designer, og synes at det å bidra til å bestemme utseende på folks hjem er noe av det mest givende som finnes.

– Jeg pleier å si at et sted du bare bor er en bolig, men et sted du bor, som du er stolt av, det er et hjem, forteller Vidar.

Som leder for vårt designteam vil han jobbe med å designe din fasade dersom du ønsker å oppgradere boligen din med fasadeelementer fra Reform fasade AS. Til tross for at han også har mye erfaring med interiør, peker Vidar på dette med fasade som et særlig spennende aspekt ved deg å lede vårt designteam.

– Trenden har lenge vært at man pusser opp innsiden flere ganger før man gjør noe med fasaden. Nå ser vi at fasaden er på vei opp som en like viktig identitetsmarkør som hvordan du har det i stua, sier han.

Reform-Fasade-designforum-2

«Det flotte med Reform er at det finnes nesten uendelig med muligheter for det visuelle uttrykket.»

Vidar Lunde, industridesigner og leder av Reforms designforum

Uendelige muligheter gjør det viktig å ta gode valg
Så peker Vidar på noe viktig. Nemlig det at å male stuen, eller legge ny parkett i gangen er en jobb du sannsynligvis skal gjøre flere ganger i løpet av boligens levetid, men å endre fasaden er en stor investering, som stiller litt høyere krav til graden av hvor fornøyd du blir med resultatet.

– Det flotte med Reform Fasade er at det finnes nesten uendelig med muligheter for det visuelle uttrykket. Man kan velge mellom en stor mengde ulike teksturer, farger, ja til og bilder kan man få trykket på veggene dersom man ønsker det. Så skal du jo i tillegg velge vinduer. Alle disse mulighetene gjør at det blir desto viktigere at vi i designteamet gir gode råd, slik at kundene våre får det resultatet de har drømt om, ofte over flere år, forteller Vidar.

Som du kanskje forstår tar vi oppgaven med å oppgradere ditt hjem på alvor. Da vi jobbet med å utvikle produktet gikk vi svært nøye gjennom alle prosesser som krevdes for å komme frem til det produktet Reform Fasade er i dag. Litt på samme måte jobber vårt designteam med din bolig. De går nøye gjennom briefen, og jobber hardt for at du skal få et resultat du er stolt over, i mange år fremover.

Reform-Fasade-detalj-2
Reform-Fasade-detalj-1

Når man jobber med fasade er det ekstra viktig å finne et uttrykk som er levedyktig over tid
– En av vesensforskjellene med å jobbe med fasadedesign og interiørdesign er at det nesten uten unntak kreves lengre stilmessig holdbarhet fra fasaden. Når man oppgraderer den, ønsker man et resultat man er fornøyd med i mange år, ja, kanskje resten av livet.

Vidar snakker lidenskapelig om hvordan han og resten av designteamet selvsagt følger med på trendene, men at de samtidig forsøker å jage et uttrykk de har tro på over tid. Han forteller blant annet om sitt eget hjem i Asker, hvor han bevisst har forsøkt å fange et uttrykk som er moderne, men tidløst. For det går faktisk ann å få en fasade som er moderne, også flere tiår inn i fremtiden. Tenk bare på hvordan funkishus fra 30-tallet ofte fremstår like moderne i uttrykket i dag. Det er å skape denne følelsen som særlig inspirerer Vidar. Følelsen av noe som er like tidløst og varig i uttrykket som det er i funksjonen.

– Det mest spennende ved å lede designteamet i Reform er å være med å skape boliger som skal stå der i mange år, og som har et visuelt uttrykk familien er stolt av, kanskje i generasjoner, avslutter Vidar.